Hälsa och utvecklin

Kloka gummor och gubbar förr och nu

Min mormor och farmor visste vilka växter som skulle användas vid olika krämpor. Mormor kunde dessutom kommunicera med hästar på ett alldeles särskilt sätt.

 

 

Det fanns kloka gummor och gubbar i bygderna långt in på 1900-talet som var kluriga, psykologer, intuitiva och synska och hade kunskaper som kunde lindra, läka och hjälpa såväl människor som djur.

Dessa kloka finns än idag, men de kallar sig något annat och har olika utbildningar. Själv har jag genom åren fått stor hjälp av såväl akupunktur som healing, örter, homeopati och samtalsterapi. Och av en och annan klok läkare och sjuksköterska med förmågan att tänka utanför boxen och se till helheten.

Kropp och själ hänger ihop och påverkar varandra. Hur vi mår mentalt, hur vi har det på jobbet, i familjen, hur barndomen varit, vad som händer oss i livet – allt sätter spår. Ja till och med vad våra föräldrar och släktingar upplevt påverkar oss indirekt via navelsträngen, tarmbakterier, cellminnen och miljö. Det gäller även händelser i tidigare liv.

 Sedan flera år ordnar jag kurser, föreläsningar och behandlingar med olika terapeuter och helare, såväl med legitimation som utan. Jag har även skrivit boken ”Hälsovinsten” samt skrivit många artiklar om Hälsa, personlig utveckling och alternativa, traditionella behandlingar i bl a tidningarna: Året Runt, Allas, Nära, Land.